Mechelse echtparen 65 en 70 jaar getrouwd

Paul De Wilde en Malvine Aerts vieren hun briljanten huwelijk Foto: LDN

Mechelse echtparen 65 en 70 jaar getrouwd

Print
Mechelen -

Zeventig en vijfenzestig jaar getrouwd: die eer was voor twee Mechelse koppels bestemd waar schepen van Burgerzaken, Marc Hendrickx (N-VA) een bronzen Mechels beiaardklokje en bloemen namens het stadsbestuur ging overhandigen.

Paul De Wilde en Malvine Aerts, beiden 87 jaar, vierden hun briljanten huwelijksfeest. Omdat één van hen niet best te been is, ging de schepen hen persoonlijk aan huis feliciteren. Het koppel heeft één zoon, Dirk, en die klonk mee het glas op de 65ste huwelijksverjaardag van zijn ouders.

Jubilaris Paul heeft heel zijn carrière gewerkt als gereedschapsmaker bij de firma Gobbers op de Liersesteenweg. “Ik heb altijd veel arbeidsvreugde gekend”, zegt de jubilaris. Samen met zijn vrouw brengt hij zijn oude dag door in gezellig flatje naast het voetbalstadion van Racing.

Oud-Racingspeler

In het rustoord Milsenhof werden Daniël Pluvier (93) en vrouwtje Maria Van der Auwera (93) gevierd voor hun platina-bruiloft. “Zeventig jaar getrouwd. We maken het bij ons in Mechelen een viertal keer per jaar mee. De koppels worden alsmaar ouder”, zegt de schepen.

Daniël is een oud-speler van Racing Mechelen. “Maar ik werkte 41 jaar als mekanieker in ’t Arsenaal, waar ik nog gesleuteld heb aan de eerste stoomlocomotief in Mechelen”, herinnert hij zich nog. Uit hun huwelijk werd dochter Ingrid geboren.

Mechelse echtparen 65 en 70 jaar getrouwd
Platina-bruiloft voor Daniël Pluvier en Maria Van der Auwera Foto: LDN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio