Zelfverklaarde voedingspecialist gaat compleet uit de bocht: “Tja, blijf dan dik, hé”

Ophef op de Facebookpagina van Herbalife. Daar postte de Vlaamse Lara hoe een medewerker van de Belgische tak van het voedingsbedrijf uit de bocht ging tegen een potentiële klant. Omdat de Vlaamse vrouw weigerachtig stond tegenover zijn al onbeleefde aanbod, gaf hij haar een stevige sneer terug. Het bericht ging viraal, maar volgens Herbalife gaat het helemaal niet om een medewerker van het bedrijf.

nadb

Herbalife - een bedrijf dat voedingsproducten verkoopt - probeert mensen wereldwijd te overtuigen om gezond te eten en door middel van de juiste voeding hun gewicht onder controle te houden. Het is de taak van de medewerkers om onder andere via Facebook potentiële klanten aan te spreken.

Maar een medewerker pakte dat onlangs helemaal verkeerd aan bij de Vlaamse Lara. Aan het begin van het gesprek zei hij meteen dat hij op zoek was naar mensen met overgewicht. De vrouw kon daar niet mee lachen en diende de man van antwoord: “Geachte, bedankt voor het aanbod. Maar uw onprofessionele insinuatie geeft mij niet de neiging om op uw voorstel in te gaan. Vriendelijke groeten, Lara.”

Daarop ging de medewerker helemaal uit de bocht. “Tja, blijf dan dik, hé”, antwoordde hij.

(Lees hieronder verder)

© Facebook

Excuses

Uit ongenoegen postte de vrouw de conversatie op de Facebookpagina van Herbalife. In sneltempo ging haar bericht viraal. Intussen excuseerde Herbalife zich al en nam het contact op met de vrouw. Het bedrijf reageerde ook aan Nieuwsblad.be: “We hebben al onze databanken nagekeken en de persoon die Lara aansprak is geen lid of medewerker van ons. Het lijkt ons zelfs om een vals profiel te gaan.”