Zuid-Korea leidt elitekorps op dat Kim Jong-un moet vermoorden

Foto: AFP

Zuid-Korea leidt elitekorps op dat Kim Jong-un moet vermoorden

Print

Zuid-Korea wil met een nieuw eliteteam een duidelijke boodschap aan het vijandige noorden afgeven: “We moeten Kim laten vrezen voor zijn leven.” De “onthoofdingseenheid”wordt getraind om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden.

De Noord-Koreaanse dreiging wordt met de week groter, niet in de laatste plaats voor buurland Zuid-Korea. Na de meest recente rakettest van het regime in Pyongyang, gaat de Zuid-Koreaanse regering in de tegenaanval: er komt een eliteteam dat volgens defensieminister Song Young-moo als doel heeft Kim Jong-un te vermoorden.

Deze “onthoofdingseenheid”, zoals Song het noemde, zal ’s nachts razendsnel missies uit kunnen voeren in Noord-Korea. Het team, dat aan het eind van dit jaar paraat moet staan, heeft niet letterlijk de opdracht gekregen om de Noord-Koreaanse leider te onthoofden, schrijft The New York Times, maar de boodschap die de nieuwe legereenheid moet overbrengen is duidelijk: Kim doen beven van angst. Op die manier hopen de Zuid-Koreanen de dictator te kunnen weerhouden van het uitbreiden van zijn nucleair wapenarsenaal.

Het is één van de weinige mogelijkheden dat een land zonder kernwapens heeft om een land mét dergelijke wapens te bestrijden, aldus de Zuid-Koreaanse generaal Shin Won-sik. “Afgezien van het beschikken over eigen kernwapens, is Kim laten vrezen voor zijn leven de beste afschrikking die we hebben.”

MEEST RECENT