Nu ook leveringen met elektrische cargofiets in Mechelen

Foto: UPS

Nu ook leveringen met elektrische cargofiets in Mechelen

Print
Mechelen -

Pakjesdienst UPS is in Mechelen gestart met leveringen met een elektrische cargofiets. Het gaat om een testperiode van zes maanden. De Dijlestad is na Leuven de tweede stad in België waar de cargofiets zal worden gebruikt.

UPS-chauffeurs zullen leveren op de Bruul en de omliggende zijstraten. De cargofiets, waarin twaalf middelgrote pakketten passen, wordt geladen vanuit een bestelwagen die geparkeerd staat in de buurt van het stadscentrum.

Nu ook leveringen met elektrische cargofiets in Mechelen
Foto: UPS

“Het gebruik van elektrische cargofietsen is een doeltreffend alternatief in drukke stadscentra”, legt Fernando Falcón, countrymanager UPS Belgium, uit. “Ze verminderen vervuiling en files, onze koolstofvoetafdruk en werkingskosten. Bovendien maken ze veel minder lawaai. UPS ziet zichzelf als een onderdeel van de oplossing en zal als partner blijven samenwerken met lokale overheden om de milieu-impact van het leveren van pakjes te beperken. We kijken er al naar uit om deze tests uit te breiden naar andere steden in België.”

Ook burgemeester Bart Somers was bij de lancering van de cargofietsen. “Het Mechelse stadsbestuur is steeds op zoek naar slimme vormen van mobiliteit, die toegankelijkheid en leefbaarheid in het stadscentrum verenigen. We zijn geïnteresseerd in het ontwikkelen van slimme diensten die duurzame oplossingen bieden. Ik ben blij dat we samen met bedrijven als UPS aan dit veelbelovende experiment kunnen werken.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio