Tientallen kinderen spelen eerste keer in nieuwe speeltuin Vrijbroekpark

Foto: LDN

Tientallen kinderen spelen eerste keer in nieuwe speeltuin Vrijbroekpark

Print
Mechelen -

In het provinciaal Vrijbroekpark in Mechelen is woensdagmiddag de nieuwe speeltuin ingespeeld door een zestigtal kinderen van twee buurtscholen. “Het gaat om een investering van 120.000 euro, maar dat is verantwoord”, zegt gedeputeerde Bruno Peeters.

De oude speeltuin was totaal afgeleefd. Toch is het tot vandaag altijd een zeer geliefde plek geweest voor de parkbezoekers. "Daarom vond de provincie het ook verantwoord om er in te investeren”, zegt gedeputeerde Peeters (N-VA-.

Om de toestellen uit te testen waren de leerlingen van de basisschool De Parel uit Mechelen en de Sint-Martinusschool uit Hombeek uitgenodigd.

Topper voor avonturiers

Er zijn klimtoestellen, schommels, een glijbaan, een kabelspoor en ook de geliefde waterspeelplaats werd in het nieuw gestoken. “Dat blijft een topper voor de avonturiers die zich graag nat en een beetje vuil maken”, klonk het bij de openingsplechtigheid, waarbij alle kinderen een drankje kregen aangeboden.

Opvallend ook is dat de kleinere speeltoestellen voor de allerkleinsten een beetje gescheiden liggen van de andere. In de speeltuin staan ook enkele veilige en toegankelijke toestellen voor kinderen in een rolstoel.

Jongeren kunnen ook nog terecht op de klimluifel aan de barak van Bartel en ook het parcours van de verkeerstuin blijft vrij toegankelijk.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio