© Stad Mechelen

© Stad Mechelen

© Stad Mechelen

© Stad Mechelen

© Stad Mechelen

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bouw nieuwe brandweerkazerne aan Nekkerhal start volgende maand

Volgende maand moet de bouw starten van de nieuwe brandweerkazerne en het stadsmagazijn aan de Nekkerhal in Mechelen. In de zomer van 2019 moet de nieuwe uitvalsbasis klaar zijn.

Sven Van Haezendonck

De loodsen aan het begin van de Nekkerhal, waar de nieuwbouw komt, gaan tegen de vlakte. De Groep Van Roey heeft eind augustus een bouwvergunning gekregen om het complex van zo’n 20.000 vierkante meter groot te realiseren.

Het aannemersbedrijf investeert alles samen zo’n 29 miljoen euro in het project. Dat komt omdat de stad ervoor heeft gekozen om te werken met een zogenaamde DBFM-formule. Van Roey staat daardoor niet alleen in voor het ontwerp en de bouw van de site, maar ook voor de financiering en het onderhoud gedurende 25 jaar. In ruil betalen de stad en de hulpverleningszone Rivierenland jaarlijks een vergoeding van net geen 2,5 miljoen voor het BEN-gebouw (Bijna Energie Neutraal).

De brandweerdienst van de regio vestigt aan de Nekkerhal niet alleen de nieuwe kazerne van de post Mechelen. Ook de volledige administratie verhuist over een tweetal jaar opnieuw van de kazerne van de post Duffel naar een nieuw kantoor op de site in Mechelen.

"Meer dan 300 mensen"

“De brandweer zal met ongeveer 130 medewerkers en hulpverleners verhuizen naar de nieuwe plek. Daar komen nog eens 180 mensen van onze uitvoeringsdiensten bij, samen met meer dan 300 mensen. Zo wordt deze site een van de belangrijkste stadsgebouwen”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Van de uitvoeringsdiensten verhuizen onder meer de teams voor de netheid van het openbaar domein en voor het onderhoud ervan naar de nieuwe site. Eind augustus 2019 moet de nieuwbouw klaar zijn. “De komende maanden moeten wij enkel nog beslissingen nemen voor de aanleg van het openbaar domein”, stelt schepen van Openbare Werken Chris Backx (N-VA).

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio