Verouderde flats gaan tegen de vlakte voor nieuw sociaal woonproject

Deze gebouwen gaan tegen de vlakte voor nieuwbouw. Foto: Sven Van Haezendonck

Verouderde flats gaan tegen de vlakte voor nieuw sociaal woonproject

Print
Muizen / Mechelen - Zestien verouderde appartementen in de Alfred Nobelstraat in Muizen (Mechelen) maken plaats voor een nieuw sociaal woonproject. De bouwaanvraag loopt.

Vier woonblokken met in totaal zestien appartementen vlak bij de Leuvensesteenweg worden over afzienbare tijd gesloopt. De meeste flats staan er ook al leeg omdat ze niet meer aan de normen voldoen. “We wijzen ze niet meer toe. Het aanbestedingsdossier voor het nieuwe project is rond, net als de financiering en ook de bouwaanvraag loopt. Als wij groen licht krijgen, kunnen wij er werk van maken”, zegt directeur Tom Moelaert van de Inter-Vilvoordse maatschappij voor Huisvesting. 

De sociale huisvestingsmaatschappij investeert 2,4 miljoen euro in de bouw van 12 appartementen en drie gezinswoningen. Er komt wordt ook een ondergrondse parkeergarage gebouwd voor 22 wagens van bewoners. "Daarmee komen we tegemoet aan de parkeerdruk in de buurt. Na de realisatie van ons project zal de stad de straat ook vernieuwen. Wij stemmen onze werkzaamheden op elkaar af", zegt Moelaert nog. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio