© Levis

Rust in huis? Ga dan voor deze kleur

Het Global Aesthetic Center van AkzoNobel, moederbedrijf van verfmerk Levis, heeft de hipste kleur voor 2018 bekendgemaakt. Het gaat om het zogenaamde ‘Heart Wood’, een grijs met roze ondertoon en nuances van cacao en paars.

Volgens de elf experts verbonden aan het centrum, maak je het met de tint extra knus en rustgevend in huis. Uit een peiling bij de klanten, blijkt dat ze dat ook willen. “Ze willen hun huis transformeren in een oase van rust”, staat erin het persbericht.

”Thuis moeten we het geluid kunnen afzetten, onze waardes voeden en even opladen. Kleur speelt een belangrijke rol bij de zoektocht naar de balans tussen drukte en innerlijke rust”, zegt creatief directeur Heleen Van Gent. Voor de liefhebbers met herinrichtingsplannen: de kleur gaat perfect samen met licht contrasterende beige-, roze- en grijstinten.

Naar jaarlijkse traditie heeft ook kleureninstituut Pantone aan tijdens de New Yorkse modeweek de kleurtrends voor komende lente voorgesteld. De tinten Almost Mauve en Harbor Mist Mauve houden eveneens het midden tussen paars, roze en grijs, maar ook limoengeel, kerstomaatrood en babyblauw worden hip.

NIET TE MISSEN