‘Spitsbroers’-acteur Joren Seldeslachts: “Ik deed het bijna in mijn broek in de gevangenis”

Foto: Spitsbroers

‘Spitsbroers’-acteur Joren Seldeslachts: “Ik deed het bijna in mijn broek in de gevangenis”

Print

Voor het nieuwe seizoen van ‘Spitsbroers’ vonden enkele opnames plaats in de gevangenis van Rotterdam. Die stond op dat moment dan wel leeg, de makers van ‘Spitsbroers’ hadden er niet beter op gevonden dan voormalige gevangenen te laten figureren. “Ik heb niet veel moeten acteren”, aldus Seldeslachts.

“Die opnames vonden plaats in Rotterdam, in een echte, weliswaar leegstaande gevangenis”, vertelt Seldeslachts aan Dag Allemaal. “Met onder de figuranten heel wat ex-gedetineerden die de plek wilden terugzien waar ze ooit hun straf uitzaten. Waardoor ik eigenlijk niet veel moest acteren.”

“In de reeks voelt Alan zich allerminst op zijn gemak tussen al die stoere kerels in den bak. Terwijl de echte Joren het bijna in z’n broekje deed.”

Ondertussen gaat het de acteur die bijna twintig jaar geleden debuteerde als Blinker niet helemaal voor de wind. “De opnamen van ‘Spitsbroers’ dateren al van een jaar geleden, hé. Sindsdien zit ik op nieuwe voorstellen te wachten. Blijkbaar denken veel regisseurs dat mijn agenda vol staat. Niet dus.”

MEEST RECENT