Na jaren in rolstoel behaalt Inge brons op danswedstrijd

Foto: Over Winnaars

Na jaren in rolstoel behaalt Inge brons op danswedstrijd

Print

Na de tocht naar Machu Picchu met Hannelore stond Koen Wauters voor een heel andere uitdaging in de tweede aflevering van ‘Over Winnaars’. Inge belandde in een rolstoel nadat ze op haar tweede haar rug had gebroken bij een auto-ongeluk. Ze droomde ervan om voor één keer een volwaardige danspartner te kunnen zijn.

In de winter van 2016 stond ze plots oog in oog met Koen Wauters, die haar vroeg om samen deel te nemen aan een internationale danswedstrijd in het Duitse Frankfurt.

Koen had amper een paar maanden gerepeteerd met Inge, een doctoraatsstudente uit Gent. Op de wedstrijd stonden ze tegenover koppels die al jaren samen dansten. Maar hun moderne choreografie op de muziek van het liedje Feeling Good van Muse - bedacht door choreografe Isabelle Beernaert - liet wel een frisse wind waaien door de competitie.

Koen en Inge werden beloond met een derde plaats, een onverwacht succes. “Ik zat nog te denken dat het wel plezant zou zijn om zo’n medaille te winnen”, zegt Inge. “En plots hing er een rond mijn nek: heel bizar. (lacht)

Voor Koen Wauters was het een bijzondere dans: “Ik zag aan Inge dat ze heel tevreden was, ik zag ook dat dit veel voor haar en haar familie betekende. Ik ben gewoon blij dat ik het moment niet verknoeid heb, want ik zeg het nog eens: ik ben geen danser.”

MEEST RECENT