Waarom iedereen over de make-uplijn van Rihanna praat

Foto: Photo News

Beauty

Waarom iedereen over de make-uplijn van Rihanna praat

Print

Popster Rihanna heeft met Fenty Beauty haar eerste make-uplijn uitgebracht, die door pers en bloggers zeer enthousiast onthaald wordt. Vooral dat ze haar belofte heeft gehouden om foundation in donkere tinten te maken, kan op applaus rekenen.

Een stralende Rihanna stelde haar make-uplijn Fenty Beauty voor aan het begin van de New Yorkse modeweek. Op de modeweken is Riri zelden op tijd (vraag maar aan Olivier Rousteing van Balmain die ooit zijn show een uur uitstelde omdat ze in de file stond), maar donderdagavond was ze op haar best. Ze straalde in een gele jurk van Oscar de la Renta en ze toonde zich van haar meest toegankelijke kant. “Ik heb soms ook puistjes en donkere wallen”, zei ze. “Ik maak mezelf geen blaasjes wijs, maar ik ga me er ook niet slecht over voelen. Ik draag gewoon meer make-up”. Ze werd op applaus getrakteerd, zoals elke wereldster die bekent ook stiekem menselijk te zijn en daarna poseert voor selfies met de fans.

Waarom iedereen over de make-uplijn van Rihanna praat
Foto: Photo News

Maar nog belangrijker dan haar puistjes, is dat Rihanna woord heeft gehouden en make-up heeft gemaakt voor elke huidtint. Het belangrijkst in haar beautylijn zijn veertig tinten foundation, van sneeuwwitjesblank tot de kleur van donkere chocolade. Klinkt logisch, maar in make-uptermen is dat een big deal. Zo breidde L’Oréal zijn ‘True Match’-gamma onlangs nog uit met twaalf tinten voor de donkere huid en kreeg Yves Saint Laurent kritiek omdat hun ‘All Hours’-foundation maar twee donkere tinten had. Die fout heeft Rihanna niet gemaakt.

 

Foundation for all. 40 shades. What's yours? #fentybeauty

Een bericht gedeeld door Fenty Beauty By Rihanna (@fentybeauty) op

Ze heeft er zich dus niet 'gemakkelijk' vanaf gemaakt door haar naam te lenen aan enkele nieuwe kleurtjes oogschaduw en lippenstift.-Er zit maar één lipgloss in haar collectie, in een perzikkleur die volgens haar bij elke huidskleur past. Fenty Beauty draait vooral om het naar boven halen van de natuurlijke schoonheid van je gezicht, met highlighters in sticks, glitterpoeder, matterend papier en make-upborstels. Aanvullingen bij de foundations, dus, waar alles volgens Rihanna om draait. “Dat was het allerbelangrijkste voor mij”, zegt ze. “Er moest iets zijn voor een meisje met een donkere huid, maar ook iets voor een heel bleek meisje, en iets ertussen.” 

Fenty Beauty is niet in Belgische winkels te koop, je kan de producten wel bestellen via www.fentybeauty.com. De lijn wordt ook verkocht bij Sephora in de meeste Europese hoofdsteden.

 

THE FAMILY. Drops tonight at midnight PST. www.fentybeauty.com. #fentybeauty by @badgalriri

Een bericht gedeeld door Fenty Beauty By Rihanna (@fentybeauty) op

NIET TE MISSEN