© rr

“Drugsmaffia infiltreert in Antwerpse politie, douane en bedrijven”

Stanny De Vlieger, de directeur van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen, waarschuwt in een alarmerend rapport voor de oprukkende drugsmaffia in de haven van Antwerpen.

VDAA

Volgens hem gebruiken kapitaalkrachtige misdaadgroepen steeds vaker intimidatie, geweld en corruptie om sleutelposities in te nemen in het bedrijfsleven, de politiek, politie en justitie. De Vlieger organiseerde gisteren een topoverleg met het parket, de douane en de ministers van Justitie, Binnenlandse Zaken en Financiën om een integrale aanpak van de georganiseerde drugsmisdaad te bespreken.

Lees ook: Topministers en burgemeester De Wever zitten samen met parket en politie over drugsmaffia in Antwerpen

De Vlieger vraagt de beleidsmakers om meer speurders, om achter de grote drugsbaronnen aan te kunnen gaan. Hij vraagt niet alleen om extra recherchecapaciteit voor zijn eigen dienst, hij pleit ook voor een sterke douane om de goederenstroom beter te controleren. Voor de Antwerpse haven pleit hij voor een gewapend bestuur in het havengebied: meer camera’s op de kaaien, screening van personeel op drugsgevoelige kaaien en een andere organisatie van havenarbeid.

Vastgoed

Jobs in de regio