Grapjas zet alle rechterrijstroken in Vlaanderen te koop: “Omdat geen hond ze gebruikt”

Foto: Tweedehands.be

Grapjas zet alle rechterrijstroken in Vlaanderen te koop: “Omdat geen hond ze gebruikt”

Print

Op de website tweedehands.be staat sinds donderdag een hilarisch zoekertje online. Een gebruiker heeft er alle rechtse rijstroken in Vlaanderen te koop gezet. “Omdat ze toch niet gebruikt worden!”

“Uit pure frustratie verkoopt de Vlaamse overheid alle rechtse rijstroken die op haar grondgebied gelegen zijn”, staat er te lezen op de website.

Nadien doet de gefrustreerde bestuurder even alsof hij in naam van de wegbeheerder spreekt: “Geen hond die de rechtse rijstrook gebruikt en geld om te sensibiliseren is er toch niet. Laat staan dat de politiediensten de middelen hebben om daarop te controleren. Zij staan allemaal te flitsen in de zone 30.”

Oplossing voor het probleem? Alle rechtse rijstroken gewoon afschaffen.

“En dus gaan alle rechtse rijstroken op Vlaams grondgebied onder de hamer. Het gaat om ettelijke hectares grond, vlakbij de belangrijkste verbindingswegen in ons land. De overheid verwacht dan ook dat de verkoop verschillende miljoenen zal opbrengen. Dat geld wil ze gebruiken om het gat in de begroting te vullen en hier en daar ook een gat in de weg. Op de linkse rijstrook, wel te verstaan.”

Nu in het nieuws