Nederlandse kledingketen McGregor opnieuw failliet

Foto: Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Mode

Nederlandse kledingketen McGregor opnieuw failliet

Print

Doniger Fashion Group is failliet. Het moederbedrijf van kledingmerken Gaastra, McGregor en Adam Menswear had maandag bij de rechtbank in Amsterdam uitstel van betaling aangevraagd omdat het niet meer aan de lopende verplichtingen kon voldoen. De winkels van de drie merken blijven voorlopig wel open. Eerder deze week klonk het al dat de nieuwe problemen “geen goed nieuws” zijn voor de Belgische tak.

Bij Doniger, dat vorig jaar ontstond als doorstart van McGregor, zijn in totaal 600 voltijdse banen, waarvan ongeveer de helft in Nederland. Er zijn 53 winkels in Nederland en 22 in België, Frankrijk en Duitsland.

McGregor ging vorig jaar failliet als gevolg van een schuldenlast van tientallen miljoenen euro’s. Het bedrijf maakte een doorstart in afgeslankte vorm onder de voormalige eigenaars.

Maandag bleek al dat de gevolgen voor de Belgische tak van het uitstel tot betaling niet duidelijk zijn. “Dit is geen goed nieuws. We hopen dat we samen met de bewindvoerder tot een oplossing komen”, zei de Belgische directie toen. De procedure bij de Nederlandse rechtbank heeft geen betrekking op de Belgische entiteiten.

De Belgische tak kwam eerder dit jaar reeds in de problemen, onder meer door het faillissement in Nederland het jaar voordien en door de toenemende concurrentie van de e-commerce. McGregor en Gaastra vroegen bescherming aan en uiteindelijk keurde de Antwerpse handelsrechter in mei twee biedingen goed met het behoud van 13 van de 23 winkels en 124 van de 179 werknemers. Doniger Fashion Group nam zelf zes winkels en outlet stores over en de West-Vlaamse zakenman uit de taxisector Andy Verbauwhede nam zeven Oost- en West-Vlaamse winkels over.

NIET TE MISSEN