© AFP

Israëlische jets vallen chemische wapenfabriek aan in Syrië: minstens twee doden

Israëlische gevechtstoestellen hebben in de nacht van woensdag op donderdag een fabriek voor chemische wapens in de Syrische provincie Hama aangevallen, zo melden verscheidene Arabische, Syrische en Israëlische media. Ook konvooien met wapens voor de Hezbollah in Libanon zouden zijn geviseerd. Er werden twee soldaten gedood en er vielen meerdere gewonden.

mtm

Het Israëlische leger zou doelwitten van het regime van de Syrische president Bashar al-Assad hebben aangevallen. In het bijzonder gaat het om het Wetenschappelijk Onderzoekscentrum, een fabriek nabij de stad Maysaf in de centrale provincie Hama die in verband wordt gebracht met de ontwikkeling van scheikundige wapens.

Het Syrische leger heeft de aanval “op een militaire faciliteit” bevestigd. Het zegt dat Israëlische gevechtstoestellen vanuit het Libanese luchtruim meerdere raketten hebben afgevuurd. Twee Syrische soldaten zijn gedood, er is materiële schade.

Er zouden ook raids zijn geweest op meerdere konvooien met wapens voor de Hezbollah-militie in Libanon. Een militaire woordvoerster in Tel Aviv wilde op de berichten niet reageren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER