© © VRT / MNM

VRT houdt sidekick van Peter van de Veire exclusief voor zichzelf

De openbare omroep ziet Julie Van den Steen (25) van radiozender MNM de komende jaren niet graag vertrekken. Daarom zette de VRT zopas een exclusieve samenwerking voor een aantal jaren op papier. Want ook op Eén zou Julie weleens een grote rol kunnen spelen.

Tom De Leur

Een aanstormend talent kun je haar bijna niet meer noemen, want ze is al drie jaar de prettig gestoorde sidekick van Peter Van de Veire in zijn ochtendshow op MNM. De radiozender had Julie begin 2014 opgemerkt tijdens een eigen talentenjacht. Een halfjaar na dat “opmerken” stond ze radio te maken langs Van de Veire, nog een halfjaar later dook ze op in de talkshow ‘Bart en Siska’ op Eén met de rubriek Julie Zoekt een Lief. Daarin probeerde ze op zowat elke denkbare manier te daten en deed ze de hoofden van heel wat mannen op hol slaan.

Echt presenteren deed Van den Steen voor het eerst op 30 april van dit jaar, toen ze aan de zijde van Peter Van de Veire stond in de slotshow van Iedereen tegen Kanker. Een debuut dat haar zo zenuwachtig maakte dat ze er naar eigen zeggen “bijna van moest overgeven”. Julie Van den Steen liet sowieso in heel wat interviews blijken dat ze verschrikkelijk aan zichzelf twijfelt, maar bij Eén waren ze behoorlijk onder de indruk van haar vuurdoop die ze me glans wist te doorstaan. Ook in het Eén-programma ‘Typisch Mensen’ met Freek Braeckman bewees ze dat ze voor de camera gemaakt is, ook al ging het programma helemaal de mist in.

Bij de openbare omroep zijn ze nu zeker dat dit talent het huis de komende jaren alvast niet zal verlaten; de fout met het vertrek van Niels Destadsbader maken ze geen twee keer. Julie krijgt alle tijd om te groeien aan de zijde van Peter Van de Veire, die de kneepjes van radio én tv als geen ander kent.

MEER OVER Peter Van de Veire