© Stad Mechelen

Schepen over Zorrotoren: "Ik sta niet achter de schetsen"

De stad Mechelen heeft woensdag voor de eerste keer een beeld vrijgegeven van wat de toekomstige Zorrotoren kan worden op de voormalige Cometsite. Daar is het laatste woord nog niet over gezegd.

Sven Van Haezendonck

Het openbaar onderzoek voor de site loopt nog tot en met 16 oktober. Om het ontwerp van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor te stellen, organiseert de stad twee infovergaderingen. De eerste vond gisteren plaats. Daar is een sfeerbeeld van de 40 meter hoge toren op de Koningin Astridlaan aan het publiek getoond tijdens de presentatie.

"Een vergunning hiervoor kunnen wij pas verlenen als het ruimtelijk uitvoeringsplan is goedgekeurd. Dat is ten vroegste in april 2018", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Greet Geypen (Open Vld). Ze geeft vandaag ook aan dat ze weinig voelt voor het huidige ontwerp. "Ik sta niet achter de schetsen die momenteel op tafel liggen. Ook de burgemeester en de bouwdienst hebben hetzelfde al duidelijk laten verstaan aan de projectontwikkelaar", vertelt Geypen.

Discussie op sociale media

De schepen hoopt dat er in de loop van de komende weken of maanden een nieuw en meer aangepast ontwerp komt. "Het gaat tenslotte om een belangrijke plaats in onze stad. In die zin vind ik het ook geen slechte zaak dat de toren op sociale media zoveel reacties uitlokt", zegt Greet Geypen nog.

Volgende week, donderdag 14 september, om 19u organiseert de stad nog een tweede infovergadering voor geïnteresseerde Mechelaars.

RUP in 2018?

Op de Cometsite, waar tot 2007 een vatenfabriek actief was, staat er de komende jaren heel wat te gebeuren. In opdracht van de Gentse projectontwikkelaar ­Re-Vive hebben Crepain Binst Architecture en studiebureau Omgeving een masterplan uitgewerkt voor de site van 3,6 hectare. Die werd ondertussen omgedoopt tot Zorro.

In zes jaar tijd moeten er meer dan driehonderd woongelegenheden worden gerealiseerd. Voorts wordt er ook een buurtpark aangelegd en komen er een supermarkt, een kinderdagverblijf en kantoren. In februari 2018 hoopt het schepencollege het definitieve RUP voor goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.

www.mechelen.be/zorro

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio