© rr

Politie valt met dertigtal speurders opnieuw binnen bij Borgerhoutse misdaadfamilie ‘Mixers’

Het Antwerpse parket verdenkt twee leden van de beruchte misdaadfamilie ‘de Mixers’ van diefstal van dossierstukken uit de griffie van de rechtbank van Antwerpen.

vdaa

Zo’n dertig speurders van de lokale en federale politie vielen maandagavond met de grote middelen binnen in drie panden van de beruchte familie S. in de Vooruitzichtstraat in Borgerhout. De politiemensen beukten de deuren met stormrammen in en doorzochten de panden. Twee verdachten, de broers Abdelkader S. en Abdelilah S., werden meegenomen voor verhoor.

De gebroeders Aziz, Khalid, Said, Abdelkader en Abdelilah S. staan in Antwerpen bekend als de Mixers, een van de belangrijkste drugsbendes in Antwerpen. Ze controleren niet alleen een omvangrijk netwerk van drugsdealers dat grote delen van Vlaanderen bevoorraadt met cocaïne, via een alliantie met de Turtles en de gebroeders A. zijn ze ook actief in de internationale smokkel van cocaïne via de Antwerpse haven.

Het Antwerpse gerecht probeert de bende definitief uit de running te halen, door hen ook financieel droog te leggen. Het parket liet in binnen- en buitenland voor miljoenen aan vastgoed, juwelen, cash en luxevoertuigen in beslag nemen.

De speurders waren maandag niet op zoek naar drugs, maar wel naar dossierstukken die recent zijn ontvreemd uit het strafdossier tegen de Mixers. Het parket vermoedt dat Abdelilah en zijn oudere broer Abdel achter de diefstal zitten.

Dat de Mixers een taaie tegenstander zijn, bleek ook toen het gerecht de organisatie wilde oprollen. Alle kopstukken van de criminele organisatie ontsnapten vorig jaar aan hun arrestatie omdat een ‘beschermengel’ binnen het politieapparaat hen waarschuwde dat er huiszoekingen op til waren. De leiders van de Mixers en hun entourage zijn tot vandaag voortvluchtig.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio