© rr

Duidelijkheid over dood Zweedse journaliste: “Ze kreeg een luik op haar hoofd”

De Zweedse journaliste Kim Wall is volgens de Deense duikbootuitvinder Peter Madsen omgekomen toen het luik van zijn duikboot op Walls hoofd viel. Dat heeft de man dinsdag gezegd voor de rechtbank.

Madsen had dat luik voor Wall willen tegenhouden, maar had het op een bepaald moment niet meer kunnen houden waarop het met volle kracht toeviel. Toen Madsen het luik weer opende, zag hij overal het bloed van de 30-jarige journaliste, aldus een bericht van het Deense persbureau Ritzau.

De Deen wordt beschuldigd van moord en lijkschennis. Madsens zelfgebouwde duikboot Nautilus zonk op 10 augustus, en intussen zit de zelfverklaarde uitvinder al 24 dagen in voorhechtenis. Dinsdag moet de rechtbank ook beslissen of Madsen aangehouden blijft.

Volgens de boulevardkrant BT wil Madsen voor de rechtbank erkennen dat hij schuldig is aan lijkschennis. Hij had eerder al toegegeven dat Wall op zee omkwam bij een ‘ongeval’ aan boord, waarop hij haar op zee begroef.

Het lichaam van de journaliste werd op 21 augustus zonder hoofd, armen en benen ten zuiden van Kopenhagen aangetroffen op zee.

MEER OVER Kopenhagen