Frankrijk treedt in halve finale Davis Cup aan met Tsonga en Pouille

Jo-Wilfried Tsonga Foto: Photo News

Frankrijk treedt in halve finale Davis Cup aan met Tsonga en Pouille

Print

De Franse kapitein Yannick Noah heeft Jo-Wilfried Tsonga (ATP 12), Lucas Pouille (ATP 20), Pierre-Hugues Herbert (ATP 8 in dubbel) en Nicolas Mahut (ATP 5 in dubbel) geselecteerd voor de halve finale van de Davis Cup tegen Servië, die van 15 tot 17 september in Rijsel op gravel wordt afgewerkt. Gaël Monfils (ATP 22) is reserve.

De Fransen krijgen met Servië een verzwakte tegenstander tegenover zich. Voormalig nummer één van de wereld Novak Djokovic (ATP 5) zette al een punt achter zijn seizoen, en ook de Servische nummer twee Viktor Troicki (ATP 52) zakt niet af naar Rijsel.

Tsonga is er voor het eerst bij in de campagne van dit jaar. Hij wilde alles op alles zetten om op te klimmen op de ATP-ranking en was er dan ook niet bij in Japan in de eerste ronde en in Rouen voor de kwartfinale tegen Groot-Brittannië.

Het duo Mahut/Herbert, dat deze zomer titels in Montréal en Cincinnati veroverde, moet in het dubbelspel de Fransen een punt opleveren.

Monfils diende zaterdag in de derde ronde van de US Open op te geven in de partij tegen David Goffin. Hij had last van een knieblessure. Toch verwacht Noah “groen licht van de dokter”. Donderdag ondergaat de Parijzenaar een onderzoek “om na te gaan of hij kan trainen”. Is dat niet het geval, dan wordt Adrian Mannarino (ATP 34) de vijfde man.

In de andere halve staan België en Australië tegenover elkaar. Dat duel wordt in Brussels Expo op de Heizel gespeeld. De winnaars van de halve finales spelen eind november om de titel.

Meer sportnieuws