Personeel Albert Heijn Groenplaats staakt: winkel ook dinsdag gesloten

Foto: Patrick De Roo

Personeel Albert Heijn Groenplaats staakt: winkel ook dinsdag gesloten

Print
Antwerpen -

Er is maandagmiddag een staking uitgebroken bij de Albert Heijn-winkel op de Antwerpse Groenplaats. Volgens vakbond BBTK is de werkdruk voor het personeel in de winkel - een cruciale schakel in de fusie tussen de warenhuisketens Albert Heijn en Delhaize - te hoog en is er onvoldoende ondersteuning. Ook dinsdag blijft de winkel gesloten. Woensdag is er een ondernemingsraad. De directie geeft intussen aan begrip te hebben voor de staking en de bezorgdheden.

De vestiging van Albert Heijn zou maandag normaliter om 12.00 uur opengaan, maar het personeel heeft beslist de deuren toe te houden.

Personeel Albert Heijn Groenplaats staakt: winkel ook dinsdag gesloten
Foto: Patrick De Roo

“De werkdruk in de winkel is te hoog. Ook heeft het personeel te weinig ondersteuning van de leidinggevenden”, motiveert BBTK-secretaris Erik Dirkx de actie. “Er zijn hier al acht managers op vijf jaar gepasseerd. Nu is er zelfs niet echt een manager, maar slechts iemand die de winkel deeltijds mee leidt, naast nog andere winkels. Het is eigenlijk een stuurloos schip.”

Dirkx wijst ook op de aanhoudende onzekerheid over de winkel, een van de twee vestigingen die nog moeten worden verkocht vooraleer de fusie tussen Albert Heijn en Delhaize in België mag plaatsvinden. “De mensen willen duidelijkheid over het verkoopproces. Dat is misschien niet zo gemakkelijk, maar men wil weten waar men staat”, vervolgt Dirkx.

Vorige maand werd nog bericht dat de helft van het personeel van de vestiging op de Groenplaats ziek zou zijn, mede door de aanhoudende onzekerheid over de toekomst van de winkel.

Maandagmiddag vond een gesprek plaats tussen de vakbond en de directie. “Men heeft heel goed geluisterd, en men heeft de boodschap begrepen. Dat is op zich al erg positief, al is het nog geen oplossing”, vervolgt de vakbondsman. “Dinsdag zit de directie zelf samen. Woensdag is er een ondernemingsraad en dan zien we verder.”

“We hebben een constructief gesprek gehad dat dinsdag zal worden voortgezet”, reageert woordvoerster Sally Herygers van Albert Heijn Belgium. “We hebben alle respect en begrip voor de staking en de bezorgdheden van onze medewerkers.”

In verband met de overname van de winkel klinkt het dat men enkel kwijt kan dat het proces loopt.

Lees ook: Eén Antwerpse winkel blokkeert fusie Albert Heijn en Delhaize

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio