© facebook

Duitse multinational centraliseert Belgische vestigingen in industriepark

Bosch Thermotechnology neemt intrek in Dijlestad

In het industriepark Mechelen-Noord opende zondag het nieuwe gebouw van Bosch Thermotechnology. Het bedrijf, gespecialiseerd in onder meer verwarming, stelt zo’n 250 mensen te werk.

Stijn Van de Sande, Sven Van Haezendonck

Bosch Thermotechnology maakte in de zomer van vorig jaar bekend dat het de kantoren van al haar Belgische vestigingen zou verhuizen naar een gebouw in het Zenith Business Park in Mechelen-Noord. Het volledige gebouw B, goed voor meer dan 2.000 vierkante meter kantoorruimte, wordt voor lange termijn gehuurd van eigenaar Baloise, een verzekeringsgroep.

Het bedrijf, dat deel uitmaakt van de Duitse multinational Robert Bosch GmbH, is gespecialiseerd in het leveren van energie-efficiënte oplossingen voor verwarming, koeling, warm water en elektriciteit. Hun producten worden voornamelijk verkocht onder de merknamen Bosch, Buderus en Junkers. De nieuwe locatie zorgt ervoor dat Bosch Thermotechnology al haar Belgische filialen voortaan kan centraliseren op één plek. Zo’n 250 werknemers verhuizen mee naar de Dijlestad.

Burgemeester Bart Somers (Open Vld) mocht het bedrijf zondagmiddag verwelkomen in ‘zijn’ stad. “Ik ben fier dat ik dit bedrijf in Mechelen welkom mag heten”, vertelt Somers. “Bosch Thermotechnology zal al haar vestigingen in onze stad concentreren, waardoor er 250 werkplaatsen bijkomen. In de toekomst zal het bedrijf verder groeien en zullen er ook mensen vertrekken, bijvoorbeeld werknemers die op pensioen gaan. Dat zorgt ervoor dat de komst van Bosch naar Mechelen niet alleen een goede zaak is voor de uitstraling van de stad, maar ook voor de werkzoekende Maneblussers. Het toont aan dat Mechelen een dynamische stad is die economisch erg aantrekkelijk blijft.”

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio