Sterk Berchem opent met winst tegen Virton

Print
Sterk Berchem opent met winst tegen Virton

Archiefbeeld. Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Berchem won vanmiddag verdiend zijn openingsmatch. Voor eigen volk maakte geel-zwart het verschil met vrank en vrij voetbal na de rust: eindstand 2-0.

Het begon allemaal nog wat aftastend, die eerste wedstrijd van Berchem op een hoger niveau. Op een uitgespeelde kans was het wachten tot minuut veertien. Appels onderscheidde zich op pogingen van Vaccaro en Njo-Lea, die al bij al overtuiging misten. Voor het overige hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. De Rooiploeg gaf niets weg, maar zag ook zijn eigen aanvallen nog te vaak afgestopt.

Beterschap kwam er in de tweede helft, die voor Berchem niet beter kon beginnen. Nwokoro, die ook voor de pauze al geregeld voor gevaar zorgde met zijn rushes, leverde een knappe voorzet af vanop links. Carrez infiltreerde goed en devieerde slim voorbij Dupire in de verste hoek. Virton trachtte meteen tegen te prikken, maar Van Minnebruggen maakte twee keer een scherpe voorzet onschadelijk. De bezoekers gingen meer risico’s nemen en dat bezorgde Berchem extra ruimte. Carrez werd op rechts vrijgespeeld, maar besloot voorlangs. Zorbo kraakte dan weer zijn schot.

In de laatste twintig minuten leek Berchem wat zijn grip op de wedstrijd te verliezen. Appels moest uitpakken met een geweldige voetreflex op de schuiver van Diakhaby. En ook op corners kwamen De Wilde en co plots onder grote druk te staan. Tot Zorbo op de counter perfect zijn maatje Maluka lanceerde. De hard werkende aanvaller schoof beheerst onder Dupire in doel.

Met een dubbele voorsprong op zak kwam de overwinning van Berchem niet meer in het gedrang. Een droomstart voor de club én zijn nieuwe coach. Volgende week trekt Berchem naar Geel.

Doelpunten: 47’ 1-0 Carrez, 80’ 2-0 Maluka

MEER VOETBALNIEUWS