Nieuwe katholieke scholengroep Kitos is grootste in Mechelse regio

Print
Duffel / Mechelen / Sint-Katelijne-Waver -

Veertien scholen uit de Mechelse regio slaan bij de start van het nieuwe schooljaar de handen in elkaar om met de grootste katholieke scholengroep in de Mechelse regio van wal te steken. Kitos is de naam. Streefdoel is een nog betere kwaliteit onderwijs aan te bieden aan 7.700 leerlingen.

“Dat is alvast één van onze doelstellingen”, zegt Françis Van Caer, afgevaardigd bestuurder van Kitos . “Kitos staat voor Kwaliteit, Katholiek, Innovatief, Talentgericht, Open, Onderwijs en Solidariteit. We komen als eerste in de Mechelse regio tegemoet aan de conceptnota van onderwijsminister Hilde Crevits, maar we hebben bewust gekozen om niet op de uitvoeringsbesluiten te wachten. Als schoolbestuur waren we ervan overtuigd dat we een groter geheel moesten vormen, willen we het onderwijs van de 21ste eeuw op een kwalitatieve manier blijven aanbieden aan onze leerlingen”, legt Van Caer uit.

Kitos – dat scholen groepeert uit Mechelen, Muizen, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Blaasveld - werd vrijdagmiddag in het recreatiedomein De Nekker boven de doopvont gehouden. De veertien scholen vaardigden elk vijf kinderen af die in de eigen schoolkleuren de groepsnaam ‘Kitos’ vormden. Ook de Mechelse schepen van Onderwijs Marc Hendrickx (N-VA) zegde tijdens de plechtigheid de nieuwe scholengroep alle steun toe.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio