‘Thuis’-actrice opent Thais restaurant in Antwerpen

Foto: Dirk Kerstens

‘Thuis’-actrice opent Thais restaurant in Antwerpen

Print

Sally-Jane Van Horenbeeck opent morgen haar Thais restaurant SiamSally in de Bleekhofstraat, op de grens van Antwerpen en Borgerhout, voor het grote publiek. “Heerlijk, nooit meer in de file staan naar de opnamestudio’s van Thuis. Ik ga hier zelf vaak in de keuken staan.”

Eind 2015 kreeg actrice Sally-Jane Van Horenbeeck (46) een koude douche. Haar personage Peggy Verbeeck, een van de ­pioniers van de Eén-soap Thuis, werd uit de reeks geschreven. Exit tv-werk, maar ook exit inkomen. Zeker voor vrouwen boven de 40 liggen tv-rollen niet voor het grijpen. Sally-Jane besloot niet in een hoekje te zitten wachten op werk, maar besloot haar droom te verwezenlijken: een eigen restaurant. Vandaag gaat SiamSally al open voor enkele genodigden, en vanaf morgen kan het grote publiek een bezoekje brengen.

Lange zoektocht

SiamSally is gevestigd in de Bleekhofstraat 11A, een zijstraat van de Provinciestraat. “Op de grens van Antwerpen en Borgerhout. Het is maar enkele minuten fietsen van bij mij thuis”, vertelt ze. “Heerlijk. Nooit meer in de file staan zoals vroeger naar de opnamestudio’s van Thuis.”

De zoektocht naar een geschikt pand was niet makkelijk. “Ik ben er zeven maanden mee bezig geweest. Online vond ik niks. Op den duur ben ik zelfs alle straten afgewandeld en heb ik briefjes gepost. Tot op een dag een oud magazijn te koop stond. Binnen de 24 uur heb ik gereageerd en was het bingo. Het enige minpunt was dat het restaurant moest komen in de oude garage, en dat vergde wel een flinke opknapbeurt.”

Sally-Jane Van ­Horenbeeck heeft al jaren een grote voorliefde voor Thailand. Midden jaren negentig maakte ze kennis met het land en werd ze er overdonderd door de lokale keuken. Ze wil haar klanten verwennen met streetfood. “Ik maak ook werk van de beleving. Er staan een podium en een pooltafel. Je kan ook een potje schaak spelen. Het is geen klassiek restaurant waar je de hele avond op je stoel moet blijven zitten.” Opvallend in het interieur is een grote draak. “Die zit in het logo, maar is ook als grote muurschildering aangebracht. Een bevriend kunstenaar heeft die gemaakt.”

Wie wil komen eten bij ­Sally-Jane, kan dat van woensdag tot zondag. Telkens vanaf 18u tot ongeveer 23u. “Voor de opening krijg ik hulp van een chef, maar de eerste zes maanden ga ik zo veel mogelijk zelf in de zaak staan. Later wil ik iemand opleiden die met me kan afwisselen.”

Voorlopig zullen we Sally-Jane niet meer op televisie aan het werk zien als actrice. “Dat is een afgesloten hoofdstuk, maar zeg nooit nooit. Al eist dit restaurant nu alle aandacht op.”

Tips om te Doen!