Alles over de overkapping van de Ring: dit zijn de visies voor de zes zones

De Antwerpse Ring wordt overkapt en dat mogen we nu al het stadsproject van de eeuw noemen. In de aanloop naar de Ringdagen, waarop elke burger mee de toekomst van de stad mag uittekenen, brengt Gazet van Antwerpen een speciale bijlage.

dst

Wat is de visie van de zes teams die vanaf nu de hele overkapping gaan uitwerken? Wat zijn de gevolgen voor de mobiliteit in en rond de stad, de veiligheid en de luchtkwaliteit? Met deze en andere vragen in het achterhoofd brengen we een stand van zaken in dit superbelangrijke dossier.

Het volledige dossier kan u als abonnee van Gazet van Antwerpen gratis lezen. Nog geen abonnee? Neem hier dan eerst vrijblijvend een proefabonnement en geniet 14 dagen gratis van GVA+.

1. Intendant Alexander D’Hooghe over de eerste fase van de overkapping

Alexander D’Hooghe heeft sinds hij in 2015 door de Vlaamse regering is aangesteld als overkappingsintendant bergen verzet. Vanuit de ambitie de wijken rond de Antwerpse Ring leefbaarder te maken, trok hij in 2016 in zijn ambitienota resoluut de kaart van een volledige overkapping. Na maanden samenwerken kreeg hij de Vlaamse overheid, de stad Antwerpen en Ademloos, stRaten-generaal en Ringland op één lijn. Deze maand worden de eerste stappen gezet om de Antwerpse Ring effectief te overkappen.

Lees hier een interview met de intendant over de overkapping en Ringdagen

2. Vijf vragen over de overkapping beantwoord door specialisten

Hoe zit het met de tunnelveiligheid na de overkapping?

Wat doet een overkapping aan de geluidsoverlast?

Kan een overkapping de luchtkwaliteit in Antwerpen verbeteren?

Hoe kan de overkapping bijdragen tot een vlottere mobiliteit?

De overkapte oppervlakte is 400 ha groot. Wat kan dat voor de stad betekenen?

3. Hoe zou de overkapte Ring er kunnen uitzien?

Wat is de visie van de verschillende teams per zone, wat zijn volgens hen de grootste uitdagingen? Klik hieronder op een zone en lees er alles over.

Zone Noord

Zone Noord-Oost

Zone Oost

Zone Zuid-Oost

Zone Zuid

Zone West

MEER OVER Over de Ring

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Over de ring

Verkeer Antwerpen: actuele verkeersinformatie

Aangeboden door onze partners