Brasschaats taxibedrijf investeert in elektrische Tesla’s

VHF Taxi is bezig met de vergroening van zijn wagenpark. Het bedrijf kocht zopas twee Tesla’s aan die 100% elektrisch rijden.

Jan Brys

VHF Taxi beschikt momenteel over twintig wagens. Twee daarvan zijn volledig elektrisch, vijf andere rijden op aardgas. Het is de bedoeling de resterende dertien wagens op termijn te vervangen door Tesla’s.

“Het is een hele verbetering. Onze chauffeurs hebben allemaal een opleiding gevolgd en zijn in de wolken over het rijcomfort. In feite heb je nog maar een pedaal nodig. Als je het gaspedaal loslaat, begint de wagen automatisch op de elektromotor af te remmen. Daardoor blijven de remmen ook veel langer bruikbaar. We hebben vijfduizend kilometer met een Tesla getest en de resultaten zijn fenomenaal”, zegt Steven Van Hoof van VHF Taxi. “De twee wagens hebben een bereik van 350 kilometer. Met een super charger laadt de wagen in een halfuur volledig op. Maar van die opladers zijn er nog niet veel. Bij een gewoon oplaadpunt heeft de wagen tien uur nodig. Weldra wordt een nieuw laadpunt aan onze stelplaats gezet. In kmo-zone Campus Coppens bevindt zich een laadpunt, maar dat is redelijk traag”, vervolgt Van Hoof.

VHF Taxi zegt met de hand op het hart dat de taxiritten niet duurder worden. “Wij behouden onze tarieven. Ook al zijn deze Tesla’s natuurlijk wel duur. Per wagen betaal je zo’n 100.000 euro. Een voertuig op aardgas kost 35.000 euro. Bovendien worden de subsidies voor wagens op duurzame energie in ons land fel teruggeschroefd.”

Vastgoed

Jobs in de regio