OKay neemt pitavlees uit handel wegens besmetting met salmonella

Foto: BELGA

OKay neemt pitavlees uit handel wegens besmetting met salmonella

Print

De winkelketens OKay en OKay Compact hebben in overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) pitavlees in verpakkingen van 500 gram, geproduceerd door Colruyt Group Fine Food Meat, uit de winkelrekken gehaald. Bij controles door het interne labo is de aanwezigheid van salmonella in het vlees vastgesteld, zo heeft Colruyt dinsdag meegedeeld.

OKay en OKay Compact, de buurtwinkels van de Colruyt-groep, vragen hun klanten het pitavlees niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. Het product wordt dan terugbetaald.

Dit zijn de symptomen van een besmetting

Mogelijke symptomen van salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. Deze symptomen doen zich doorgaans voor binnen de 12 à 48 uur na de besmetting en duren meestal vier tot zeven dagen. De meeste mensen herstellen zonder specifieke behandeling.

Jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een verminderde immuniteit en ouderen behoren tot de risicogroep. Voor hen kunnen de symptomen zwaarder doorwegen en hospitalisatie tot gevolg hebben. “Hebt u van dit pitavlees gegeten en vertoont u deze symptomen, raadpleeg dan uw huisarts”, zo vraagt Colruyt in de mededeling.

Het pitavlees heeft artikelnummer 37578 en houdbaarheidsdatum 2/9/2017. Het is verpakt in een transparante schaal met folie.

Voor meer informatie kunnen klanten terecht op het telefoonnummer 02 345 23 45.

.

Nu in het nieuws