Geniet van een gratis filmpje in de Kempense openlucht

Fantastic beasts and where to find them Foto: GVA

Geniet van een gratis filmpje in de Kempense openlucht

Print
Op verschillende plaatsen in de Kempen dagen organisatoren de weergoden uit door de volgende dagen een filmvertoning in openlucht te plannen. Op het programma staan recente, kwalitatief hoogstaande langspeelfilms voor het brede publiek. Mede dankzij het programma ‘Mooov wijkt af’ valt er iedere avond wel een filmpje mee te pikken.

1. Denial

Wat: In 1993 publiceerde de Amerikaanse historica en docent Deborah Lipstadt het boek ‘Denying the Holocaust’, waarin zij David Irving als ontkenner van de Holocaust bestempelde en zijn geloofwaardigheid als auteur in twijfel trok. Hij klaagde haar echter een paar jaar later aan wegens smaad en het proces dat volgde zou de belangrijkste juridische beproeving op het gebied van Holocaustontkenning en vrijheid van meningsuiting van de twintigste eeuw worden.

Praktisch: dinsdag 29 augustus om 21.15u in het stadspark, Parklaan in Turnhout

Prijs: gratis

 

2. Alone in Berlin

Wat: Meer dan zestig jaar na de eerste publicatie meteen na WO II, werd Hans Fallada’s roman een wereldwijde bestseller. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, werd de indrukwekkende en bevrijdende vertelling door de Italiaanse schrijver en Auschwitz-overlever Primo Levi omschreven als "het beste boek over het Duitse verzet tegen de nazi’s ooit geschreven”. Deze aangrijpende film boogt op sterke acteerprestaties van Brendan Gleeson en Emma Thompson.

Praktisch: woensdag 30 augustus om 21.15u op de parking van het Speelkaartenmuseum, Druivenstraat 18 in Turnhout

Prijs: gratis

 

3. Their Finest

Wat: Dit is onvervalste Britse cinema: nostalgisch met een vleugje drama, een snuifje romantiek en subtiele humor. De film heeft een feministische insteek en dat is ook zichtbaar in de crew (behalve de regie werden onder meer ook het schrijfwerk, de montage, het production design en de muziek door vrouwen gedaan), maar de feministische boodschap wordt de kijker geenszins door de strot geduwd.

Praktisch: donderdag 31 augustus om 21.15u in de Panorama Zomerbar, Park Spooreind, Turnhout

Prijs: gratis

 

4. De Premier

Wat: De Belgische eerste minister (rol van Koen De Bouw) wordt ontvoerd. Hij wordt vrijgelaten op voorwaarde dat hij de persoon, die hij later die dag tijdens een exclusief gesprek ontmoet, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan... de president van de Verenigde Staten. Het nieuwste kassucces van Erik Van Looy.

Praktisch: donderdag 31 augustus bij vallen van duisternis in de pastorijtuin in de Meerlaerstraat 120 in Groot-Vorst (Laakdal) ; bij regenweer vindt de vertoning om 21u plaats in de kerk van Groot-Vorst.

Prijs: gratis

 

5. D’Ardennen

Wat: Een brutale homejacking gaat hopeloos fout. Dave, een van de twee overvallers, moet zijn broer Kenneth noodgedwongen achterlaten. Vier jaar later komt Kenneth vrij en er is er veel veranderd. Dave heeft zijn leven op de rails gekregen en kijkt met lede ogen toe hoe ook Kenneth probeert zijn leven te beteren. Kenneth probeert zijn ex-vriendin Sylvie terug voor zich te winnen ten koste van alles.

Praktisch: donderdag 31 augustus om 21.30u in de tuin van het Sociaal Huis op de Lichtaartseweg 9 in Olen.

Prijs: gratis

 

6. Drive-in Cinema

Wat: Het gemeentebestuur organiseert op vrijdag 1 september een Drive-In Cinema. De inrit wordt opengesteld vanaf 19.30u, waarna achtereenvolgens 'Fantastic Beasts and where to find them' (20u) en 'Deadpool' (22.30u) worden vertoond op groot scherm op de parking achter het gemeentehuis. Ook kijklustigen zonder auto zijn welkom.

Praktisch: vrijdag 1 september vanaf 19.30u op de parking achter het gemeentehuis, Boudewijnlaan 4 in Grobbendonk

Prijs: gratis

 

7. Turnhouts Vennengebied

Wat: In zijn nieuwste film neemt Frans Verhoeven de toeschouwer mee doorheen het Turnhouts Vennengebied. Met oog voor detail wisselen macrobeelden van de bijzondere natuur af met weidse landschapsbeelden. Maar ook de vele erfgoedwaarden en de toeristische mogelijkheden komen aan bod. Een aanrader voor iedereen met een hart voor het Turnhouts Vennengebied.

Praktisch: zaterdag 2 september om 21.15u aan de Klein Engelandhoeve, Klein Engeland 29 in Turnhout
 

WAT TE DOEN IN ANTWERPEN