© BHUL, Belga

Carl Huybrechts haalt uit naar Freek Braeckman: “Van zijn overstap zal niemand wakker liggen”

Deze maand raakte bekend dat voormalig Het Journaal-anker Freek Braeckman (38) de VRT inruilt voor de nieuwsdienst bij grote concurrent VTM. Het is wellicht dé mediatransfer van het jaar, maar daar denkt Carl Huybrechts (66) - ooit zelf sportanker bij VRT - anders over. In een interview met Dag Allemaal geeft hij deze week tekst en uitleg.

ehu

“De versterking van Freek Braeckman is heel welkom nu Elke Pattyn hoogzwanger is en dit najaar even van het scherm verdwijnt. Maar bovenal is de komst van Freek Braeckman een aanwinst voor de hele VTM nieuwsredactie”, klonk het bij VTM eerder deze maand.

Ook algemeen hoofdredacteur van VTM Nieuws Kris Hoflack stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. “Ik ben ontzettend blij met de komst van Freek”, reageerde hij. “Als nieuwsanker sprong hij er altijd bovenuit, en hij wist heel goed hoe hij een nieuwsverhaal voor een groot publiek moet brengen.”

“Geen goudklompje”

Dat niet iedereen akkoord gaat met die lovende woorden, bewijst Carl Huybrechts - sinds enkele jaren actief als tv-criticus - deze week in Dag Allemaal. “Denk je echt dat ze bij de VRT rouwig zijn om de overstap? Met Freek zijn ze echt geen goudklompje kwijt, hoor. Nogal wat schermgezichten worden tegenwoordig schromelijk overschat.”

“Het vertrek van Stef Wauters naar VTM, dat was destijds een klap voor de VRT”, gaat hij verder. “Maar Freek... Daar zal niemand van wakker liggen. Je hebt heel goeie ankers, je hebt behoorlijke talenten, en dan heb je een aantal mensen die perfect inwisselbaar zijn.” Tot die laatste categorie behoort Freek, vindt Huybrechts.

MEER OVER Carl Huybrechts