© Isopix

Deense prins viert 18de verjaardag en wordt meteen tot meest begeerde royal gebombardeerd

De Deense koninklijke familie ging gezamenlijk op boottochtje om de achttiende verjaardag te vieren van prins Nikolai. Onder meer koningin Margrethe en kroonprinses Mary waren van de partij, maar het was de 'birthdayboy' die met alle aandacht ging lopen. Het ziet ernaar uit dat hij wel eens de meest begeerde vrijgezel onder de Europese royals zou kunnen worden.

Terwijl de meeste jongens van zijn leeftijd hun verjaardag vieren met de vrienden op café, was voor prins Nikolai een heel ander soort feestje weggelegd. Hij werd op een boottochtje verwacht dat werd georganiseerd door zijn grootmoeder koningin Margrethe (77) en haar man Henrik (80).

Ook heel wat andere leden van de familie tekenden present. Zo was ook kroonprinses Mary er met haar gezin en ook het gezin van Nikolai zelf natuurlijk, die er verscheen met zijn broer, halfzus en halfbroer, zijn vader, zijn moeder én zijn stiefmoeder.

Ter gelegenheid van zijn achttiende verjaardag gaf het Deense koningshuis ook enkele portretten vrij van de jonge prins. Daaruit blijkt in elk geval dat hij gezegend is met knappe Scandinavische looks en ongetwijfeld heel wat meisjes zal doen dromen van een leven aan zijn zijde als prinses. Dat hij ooit koning zal worden, is trouwens weinig waarschijnlijk, want hij is pas zevende in lijn van troonsopvolging.

 

H.H. Prins Nikolai fylder i dag 18 år ???? I anledning af fødselsdagen er der taget nye billeder af Prinsen. ?? Steen Brogaard ©

Een bericht gedeeld door DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) op

NIET TE MISSEN