© ALS Liga

ALS-patiënt veilt ticket voor WK-kwalificatiewedstrijd België: “De beste plaats in een rolstoel”

Wilt u de partij van de Rode Duivels tegen Cyprus vanop de eerste rij beleven? Doe dan een bod op het ticketje van Kris Van Reusel uit Herentals. Eén voorwaarde: u komt in een rolstoel.

ho

Voor de derde keer vormt Kris Van Reusel het gezicht van een nieuwe campagne van de ALS Liga, die zo de ongeneeslijke en dodelijke zenuwspierziekte Amyotrofische Laterale Sclerose onder de aandacht wil brengen. De 42-jarige Herentalsenaar beroerde twee jaar geleden al eens de gemoederen in een ALS-filmpje, dat begon met de spraakmakende woorden: ‘Hoera, ik ga dood!’.

Vanaf donderdag is hij te zien in een nieuwe clip, waarin hij in supportersshirt van de Rode Duivels naar de speciale tribune voor mensen met een beperking in het Koning Boudewijnstadion wordt geduwd. Want vanaf donderdag kunt u bieden op zijn bevoorrechte plaats voor de WK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels tegen Cyprus op 10 oktober.

Geen jaloezie

“Ik denk niet dat mensen jaloers op ons zijn, maar blijkbaar wordt er al eens de opmerking gemaakt dat wij de beste plaatsen in het stadion krijgen”, zegt Kris Van Reusel. “Wie zo’n goede plek wil, kan op mijn ticketje bieden, maar die persoon moet dan ook wel in een rolstoel naar het stadion komen. De bieder wordt dan geconfronteerd met alle zorgen en lasten, zodat hij weet hoe het voelt om niets zelfstandig te kunnen doen. Dat is een beetje de boodschap van de nieuwe campagne.”

Kris Van Reusel getuigde eerder al over de gevolgen van ALS, maar dat is niet de reden waarom hij nu opnieuw als ambassadeur optreedt. “Ik ben een heel groot voetballiefhebber. De Rode Duivels volg ik op televisie, maar ik woon wel alle thuiswedstrijden van AA Gent bij. Tegelijk probeer ik altijd mijn steentje bij te dragen aan de campagnes van de ALS Liga. Er bestaat nog geen geneesmiddel tegen ALS. De opbrengst van deze actie gaat ook naar het wetenschappelijk onderzoek.”

www.alssupporter.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio