Naaktblogster haalt uit naar Instagram

Foto: Instagram

Beauty

Naaktblogster haalt uit naar Instagram

Print
Onder de naam The Nude Blogger voert Jessa O’Brien campagne voor de schoonheid van het naakte lichaam en meer body positivity. Of tot voor kort toch, Instagram verwijderde namelijk haar account en daar was de blogster helemaal niet over te spreken. Ze besloot tot actie over te gaan en won uiteindelijk.

The Nude Blogger kon rekenen op zo'n kleine 50.000 fans, onder wie heel wat mensen die haar bewonderden omwille van haar durf. Jessa O’Brien poseert namelijk in heel wat foto's naakt en ze wil daarmee naaktheid vieren, los van zelfkritiek, schaamte of beoordelingen. Daar slaagde ze prima in, tot Instagram besloot er de stekker uit te trekken. De naaktblogster beet echter van zich af.

"Ik werd geblokkeerd zonder waarschuwing of zonder dat ik daarvan op de hoogte werd gebracht", klinkt het op haar website. "Naaktheid is de norm op mijn blog, maar het is niet pornografisch noch seksueel. Het is allesbehalve expliciet. Het is een schande dat naaktheid nog steeds als aanstootgevend wordt bekeken. Zeker op de manier dat ik het aan bod laat komen."

Naaktheid normaliseren

"Ik ben het ermee eens dat we moeten stoppen met het menselijk lichaam te seksualiseren en dat is meteen ook het doel van mijn foto's en berichten", klinkt het verder. "De meeste foto's tonen mij in mijn meest natuurlijke vorm en het is helemaal niet de bedoeling dat ze suggestief zijn. Ik deel naaktfoto's, niet omwille van oppervlakkige redenen, noch om aanbeden of geseksualiseerd te worden, maar in de hoop dat we naaktheid zo kunnen normaliseren en body positivity en aanvaarding promoten."

Ondertussen bleef Jessa niet bij de pakken zitten. Zo had ze haar volgers opgeroepen om foto's te delen of tweets te plaatsen die #reactivatethenudeblogger bevatten en dat bleken ze ook massaal te doen. En met succes, haar account werd inmiddels weer geactiveerd en ze deelde meteen een nieuwe naaktfoto. 

 

 

 

NIET TE MISSEN