© rr

Staalbeton vervoert kaaimuur over het kanaal

Om het fileleed te omzeilen, heeft Staalbeton gekozen voor transport over het water om onderdelen van een kaaimuur naar de Zandvlietsluis te brengen.

ram

Het bedrijf op de Oostmalsesteenweg bevindt zich niet ver van het kanaal Dessel-Schoten. Omdat voor het transport de nodige infrastructuur vereist is, wordt gebruikgemaakt van de kaai van Ebema, aan de overkant van de brug. De prefabelementen van Staalbeton worden gebruikt om in de haven een stuk kaaimuur dicht te maken. Verder worden er palen in het water gemonteerd die als steunpunten dienen voor de betonplaten en de volledige vloer.

“In totaal moeten 255 prefabelementen vervoerd worden”, zegt algemeen directeur Marc De Beuckeleer van Staalbeton. “Elke twee weken vertrekt een schip met een veertigtal elementen aan boord. De laadcapaciteit van een schip is even groot als die van veertien vrachtwagens. Dankzij dit duurzaam transport houden we maar liefst 98 vrachtwagens van de baan. Het is dus een enorme besparing op vlak van duurzaamheid en mobiliteit.”

Staalbeton wil na dit proefproject ook bij andere klanten dit type levering voorstellen. Het bedrijf bestaat uit de afdelingen ijzercentrale, de metaalschrijnwerkerij en de prefabafdeling. Elk jaar wordt 50.000 ton staal en 7000 kubieke meter prefabbeton verwerkt.

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio