Dit Aziatisch model wil alle stereotypes doorbreken

Foto: Instagram/ Nathalie Nootenboom

Beauty

Dit Aziatisch model wil alle stereotypes doorbreken

Print
Nathalie Nootenboom (16) tekende zopas een modellencontract bij het agentschap Muse en hoopt zo het stereotype beeld van het Aziatische meisje te doorbreken. "Aziatische meisjes horen er klein, schattig en slank uit te zien. Ik was daarentegen altijd al net het tegenovergestelde. Nu wil ik mijn platform gebruiken om duidelijk te maken dat we allemaal verschillend zijn."

Natalie Nootenboom (16) is het nichtje van de bekende dj Steve Aoki. Ze vertelde de Britse krant The Huffington Post dat ze naar haar beroemde oom opkijkt omdat hij 'de Aziatische muziekscene veranderd heeft'. Nu hoopt zij als model hetzelfde te kunnen betekenen voor de Aziatische modewereld.

Het zestienjarige meisje tekende recent een modellencontract bij het agentschap Muse en zet voorzichtig haar eerste stapjes in de modewereld als Aziatisch plus-size model. Zo hoopt ze bij te dragen tot een meer gediversifieerd modelandschap en wil ze het stereotype beeld van het Aziatisch meisje doorbreken. "Aziatische meisjes horen er klein, schattig en slank uit te zien. Ik was daarentegen altijd al net het tegenovergestelde. Nu wil ik mijn platform gebruiken om duidelijk te maken dat we allemaal verschillend zijn."

Ook haar zus Yumi is al aan de slag als plus-size model en heeft haar naar verluidt veel bijgebracht over zelfwaarde. "Als je je best doet om gezond te zijn, dan is je lichaam je lichaam. En ook al ziet het er anders uit dan de norm, er is geen enkele reden om het te haten of om een onrealistisch schoonheidsideaal na te streven", vertelde het model in een interview in Billboard eerder deze maand. Ondertussen heeft Nathalie al samengewerkt met Beyond Yoga en Charlotte Russe.

 

...the old things have passed away... • #plusmodel #curvygirl #naturalmodelsla #curvemodel

Een bericht gedeeld door Godesty (@natalienootenboom) op

 

 

Happy Wednesday

Een bericht gedeeld door Godesty (@natalienootenboom) op

 

NIET TE MISSEN