Limburgers te sterk voor Dessel Sport in de Croky Cup

Archiefbeeld Patrick Witters Foto: SMB

Lommel SK - Dessel Sport 2-0

Limburgers te sterk voor Dessel Sport in de Croky Cup

Print

Dessel Sport is er niet in geslaagd om te stunten tegen Lommel in de Beker van België en dat was niet verwonderlijk want de club miste met Kurt Remen, Wouter Vosters, William Baeten en Thomas Jutten liefst vier basisspelers en dat kan niet opgevangen worden door de huidige kern. Trainer Patrick Witters hoopt alsnog dat er nieuw bloed zal bijkomen, want de kern lijkt momenteel te klein in deze omstandigheden.

De start in Lommel was bovendien bijzonder slecht voor Dessel dat al na minuut twee moest achtervolgen na een schuin schot van Cauwenberg. Lommel domineerde licht en kon op het ideale moment de score verdubbelen na een knappe trap van Scheelen op slag van rust.

Na rust konden de bezoekers eindelijk dreigen, maar Janssens en Vansimspen misten precisie en aan de overzijde ging Kustermans goed plat op pogingen van Vermeiren en Gaethofs. Diezelfde Vermeiren verscheen wat later los voor de kooi, maar opnieuw stond de Desselse goalie in de weg.

In het slotkwartier kwam Dessel ei zo na tot scoren, maar de kopbal van Lenaerts (ex-Lommel) werd afgeblokt waarna Breugelmans in de rebound op de paal knalde. In de slotfase kon de ingevallen Swers ei zo na de 3-0 scoren na foutief inspelen van Peers, maar het bleef bij een verdiende 2-0-zege.

Hopelijk kan Dessel wat spelers recupereren tegen volgend weekend, anders dreigt er een moeilijke seizoenstart aan te komen voor Dessel dat zaterdag naar titelkandidaat Deinze reist.

Doelpunten: 2’ Cauwenberg 1-0, 44’ Scheelen 2-0.

MEER VOETBALNIEUWS