Genieten van literair meesterwerk langs de Dijle

De vertellers zijn er klaar voor. Foto: jan smets

Genieten van literair meesterwerk langs de Dijle

Print
Mechelen -

Genieten van verhalen uit een literair Italiaans meesterwerk, op een terras of in een tuin van een van de bewoners langs de Dijle in Mechelen. Eind september kan dat en u sponsort er een origineel vergroeningsproject mee.

Zeven Mechelse vertellers, actief in het liefhebberstoneel of stadsgids, werken op zaterdagavond 30 september mee aan een uniek cultureel evenement. Om 19.30 en om 20u vaart een boot met de toehoorders af naar de tuinen en terrassen van de Dobbelhuizen.

Op elke locatie die voor de gelegenheid toegankelijk is, brengen de vertellers verhalen uit de Decamerone, het literaire meesterwerk van Giovanni Boccaccio. “Deze prachtige verhalen zijn pareltjes uit de middeleeuwse literatuur. Ze zijn vaak suggestief, soms direct, prikkelend en schalks, grappig en erotisch, maar nooit vulgair. Ze lenen er zich perfect toe om in besloten kring, bij een glaasje, in de donkere uurtjes te worden verteld”, zegt medeorganisator Johan Van Steelandt.

De opbrengst van het evenement helpt een vergroeningsproject in de buurt financieren. Twaalf geveltuintjes zijn al te zien, begin september volgen zes groene overspanningen. “Het schepencollege keurde het project goed. De voorwaarde was wel dat de buurt de onkosten zelf draagt”, vertelt Van Steelandt.

Tickets voor ‘De Decamerone aan de Dijle’ kosten 25 euro per persoon, consumptie en programmaboekje inbegrepen.

decamerone@telenet.be

Tips om te Doen!