© AP

Voormalige CIA-agente start inzamelingsactie om Donald Trump van Twitter te gooien

Het getwitter van de Amerikaanse president Donald Trump stoot regelmatig zijn tegenstanders tegen de borst, maar voor Valerie Plame Wilson is het nu wel echt genoeg geweest. De voormalige CIA-agente vindt dat het tijd is om actie te ondernemen en de controversiële president van het sociale media platform te smijten. Omdat Twitter dat zelf niet doet, heeft ze een opmerkelijk plan bedacht: Twitter kopen.

mrra

“Donald Trump heeft een resem verschrikkelijke dingen gedaan op Twitter. Van het aanmoedigen van blanke extremisten tot het promoten van geweld tegen journalisten”, zegt Plame, die tot in 2006 bij de CIA hoorde totdat medewerkers van George W. Bush haar identiteit lekten aan de pers. Volgens haar breekt hij alle regels van “sociale” media. Maar de druppel die de emmer deed overlopen, was het feit dat hij via Twitter dreigementen begon te uiten tegen Noord-Korea, wat het begin van een nucleaire oorlog zou betekenen.

“Twitter staat achter Trump”

Tot nu toe heeft Twitter niets ondernomen om de president van hun platform te gooien, volgens Plame. Het bedrijf heeft zijn Twittergebruik eerder verdedigd. “Het is belangrijk dat mensen via Twitter direct van hun president horen”, aldus CEO Jack Dorsey in mei van dit jaar.

Volgens analisten speelt er echter nog een ander voordeel voor Twitter, want het bedrijf zou er financieel sterk van profiteren dat Trump zo prominent voor dit medium kiest. De kans dat het huidige bestuur de Amerikaanse president er zal afgooien is dus klein.

1 miljard dollar

Daarom besluit Plame om het heft in eigen handen te nemen. Haar plan is dan ook eenvoudig: Twitter opkopen en Donald Trump verwijderen. Hoe eenvoudig dat ook klinkt, het concept is enorm moeilijk om te verwezenlijken. De geschatte waarde van Twitter is immers 12 miljard dollar. Maar volgens Plame heeft ze “maar” 1 miljard nodig om aan genoeg aandelen te komen om een meerderheid te behalen in het bedrijf.

Zelf heeft ze dat geld niet. Daarom is ze een crowdfundingsactie gestart om de nodige centen bij elkaar te sprokkelen. Lukt het niet, dan hoopt ze om toch zo veel mogelijk te verzamelen om in de aandeelhoudersvergadering te mogen zetelen om daar haar plan te proberen doordrukken. Voorlopig staat de teller na een week op iets meer dan 32.000 dollar. De boodschap was - ironisch genoeg - trending op Twitter met de hashtags #buytwitter en #bantrump.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nu in het nieuws