© BERT DE DEKEN

Nieuwe borden wijzen parkeerders de weg

Nieuwe verkeersborden duiken op in Turnhout. Ze maken deel uit van een parkeergeleidings-systeem dat over enkele weken wordt uitgerold.

gvn

Parkeren in Turnhout, het is een oud zeer. Er is voldoende parkeergelegenheid, maar de gebruikers vinden de parkings niet, rijden zich vast in de smalle Turnhoutse straten, stranden telkens op dezelfde, overvolle parkings. De borden die aan de rand van de stad aangeven hoeveel plaatsen op de diverse openbare parkings nog vrij zijn, doen het al een hele tijd niet meer. De indeling van de stad in parkeerzones is onduidelijk en onbruikbaar.

Maar er komt schot in de zaak. De diensten Mobiliteit en Lokale Economie hebben de handen in elkaar geslagen en een nieuw parkeergeleidingssysteem uitgedokterd. De borden aan de rand van de stad zijn hersteld, zodat bezoekers al een eerste indicatie krijgen waar ze heen kunnen. Die bezoeker wordt met de nieuwe borden, die allemaal het opschrift ‘Centrum parkeren’ meekregen, van de ene naar de andere parking geleid, zodat deze snel een geschikte parkeerplaats vindt. Voor wie toch de draad kwijtraakt, staat er ook telkens bij hoe hij terug naar de ring kan. “Als alle borden zijn geplaatst, testen we het geleidingssysteem eerst zelf uit”, zegt Melanie Ryckaert, diensthoofd Lokale Economie. “We willen de bezoeker snel op de parking krijgen zodat hij lang kan shoppen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners