Geniet van een filmpje in de Kempense openlucht

Print
Geniet van een filmpje in de Kempense openlucht

Captain Fantastic Foto: GVA

Op verschillende plaatsen in de Kempen dagen organisatoren de weergoden uit door de volgende dagen een filmvertoning in openlucht te plannen. Op het programma staan recente, kwalitatief hoogstaande langspeelfilms voor het brede publiek. Vooral het programma ‘Mooov wijkt af’ zorgt deze week voor een topaanbod.

1. Passengers

Wat: Een techneut (Chris Pratt), passagier van het ruimteschip Avalon op weg naar een kolonie ver van aarde, ontwaakt vanwege een technische fout 90 jaar te vroeg uit zijn hyperslaap. Na een jaar van isolatie wordt hij verliefd op een vrouw (Jennifer Lawrence) en besluit haar wakker te maken. Ze komen tot de ontdekking dat het ruimteschip in groot gevaar is.

Praktisch: donderdag 24 augustus bij vallen van duisternis in de pastorijtuin in de Meerlaerstraat 120 in Groot-Vorst (Laakdal) ; bij regenweer vindt de vertoning om 21u plaats in de kerk van Groot-Vorst.

Prijs: gratis

 

2. La Casa màs Grande del Mundo

Wat: Rocío woont samen met haar hoogzwangere moeder en oma in de bergen. Elke dag trekken zij en haar moeder langs de mistige bergpaadjes naar de groene weiden om er hun schapen te laten grazen. Wanneer de dag van de bevalling is aangebroken, moet Rocío alleen op pad met de kudde. 

Praktisch: donderdag 24 augustus om 21.30u in de tuin van het Sociaal Huis op de Lichtaartseweg 9 in Olen.

Prijs: gratis

 

3. King of the Belgians

Wat: Nicolas III, Koning der Belgen, is op staatsbezoek in Istanboel wanneer zijn land onverwacht uit elkaar valt. Hij moet meteen terug om zijn koninkrijk te redden. Maar een krachtige zonnestorm verstoort alle telecommunicatie en luchtverkeer. Een ongewone Vlaamse film met Peter Van den Begin in de rol van onze vorst.

Praktisch: donderdag 24 augustus om 21.15u op Zweepes Ven, Oude Arendonkse Baan 73 in Oud-Turnhout.

Prijs: gratis

 

4. Silence

Wat: Twee jonge Portugese priesters trekken in de 17de eeuw naar het exotische Japan. Ze gaan er op zoek naar hun leermeester, vader Ferreira, die er als missionaris werkt maar zijn geloof zou verloren hebben onder druk van de folteringen en vervolgingen door de Japanners. Hun reis wordt een levensgevaarlijke queeste waarin ook hun eigen geloof danig op de proef zal worden gesteld. Film met epische allures van Martin Scorsese.

Praktisch: vrijdag 25 augustus om 21u in de tuin van ’t Kristallijn, Blauwe Keidreef 3 in Mol

 

5. Captain Fantastic

Wat: Ergens diep in de bossen van het noordwesten van de Verenigde Staten heeft een vader een ideale wereld geschapen voor zijn familie. Samen met zijn zes kinderen leeft Ben ver weg van alle sociale druk en invloed van de hectische en grimmige buitenwereld die de maatschappij in zijn ogen is. Alles lijkt idyllisch, tot een gebeurtenis hen dwingt naar buiten te treden en de confrontatie met de hedendaagse maatschappij aan te gaan. 

Praktisch: vrijdag 25 augustus om 21.15u in de tuin van de pastorie Oosthoven, Polderstraat 33 in Oosthoven (Oud-Turnhout)

Prijs: gratis

 

6. La Pazza Gioia

Wat: Sterke personages en dialogen, daar draait het bij de gevierde Italiaanse regisseur Paolo Virzì steeds om. Deze keer legt hij zijn expertise in een studie van twee emotionele tegenpolen in een psychiatrische instelling, zonder er karikaturen van te maken, integendeel er zit een stevige portie realisme en humor in de film.

Praktisch: zondag 27 augustus om 21.15u in de tuin van woonzorgcentrum Sint-Isabella, Vrijheid 100 in Arendonk

Prijs: gratis

WAT TE DOEN IN ANTWERPEN