© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zeker dertig doden, onder wie burgers, bij luchtbombardementen op Sanaa

Zeker dertig Jemenieten, onder wie burgers, zijn woensdag om het leven gekomen bij een reeks luchtbombardementen in de omgeving van Sanaa. Dat zegt een verantwoordelijke van een internationale humanitaire organisatie.

De bombardementen viseerden verschillende doelwitten in en rond de hoofdstad. De hulpoperaties zijn nog niet afgerond, zei de verantwoordelijke. Volgens hem zijn onder de doden verschillende burgers die “ontheemd (zijn) door de oorlog”.

Het hoofd van de Rode Maan in Sanaa, Hussein al-Tawil, zei in een verklaring aan de pers dat er zeker 35 personen om het leven kwamen tijdens een van de raids in Arhab, een plaats ten noorden van Sanaa. “We hebben zes ziekenwagens naar Arhab gestuurd, waar we 35 lichamen aantroffen. We brachten 13 gewonden naar 3 ziekenhuizen”, zei de verantwoordelijke, van wie de organisatie gelieerd is aan de sjiitische Houthi-rebellen, die de hoofdstad van Jemen controleren.

Er liggen nog lichamen onder het puin, zei hij. Het agentschap Saba, dat gecontroleerd wordt door de rebellen, spreekt van 71 slachtoffers, doden en gewonden samen. De raid is volgens het agentschap het werk van de Arabische coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië, dat de regering steunt die naar het zuiden is gevlucht.

MEER OVER Jemen