© REUTERS

Politie bevestigt: in zee gevonden vrouwentorso is van vermiste Zweedse journaliste

De vrouwentorso die eerder deze week werd gevonden in de zee bij Kopenhagen, is die van Kim Wall, de Zweedse journaliste die twee weken geleden verdween in het gebied. Dat heeft de politie van Kopenhagen woensdag bevestigd.

mtm, rrln

Een voorbijganger ontdekte maandag het vrouwentorso in het water bij het Deense eiland Amager en contacteerde de autoriteiten. Het ging om een romp zonder hoofd en ledematen. De politie van Kopenhagen bevestigt nu dat het om de vermiste Zweedse journaliste Kim Wall gaat.

Wall werd op 10 augustus voor het laatst gezien toen ze samen met de Deense uitvinder Peter Madsen in de haven van Kopenhagen inscheepte op de bekende duikboot UC3 Nautilus, een creatie van de Deen. De duikboot zonk vrijdagochtend in de baai van Koge. Madsen werd gered door de marine, maar van Wall ontbrak elk spoor.

© EPA

De uitvinder beweerde aanvankelijk dat hij de vrouw na de tocht met de duikboot op een eiland in het Kopenhaagse havengebied had afgezet, maar de politie geloofde daar weinig van. Later veranderde hij zijn verhaal. Madsen beweert nu dat Wall door een ongeluk om het leven kwam in de UC3 Nautilus. Vervolgens zou hij haar overboord hebben gegooid.

© REUTERS

© EPA

MEER OVER Kopenhagen