© rtv

Politie zoekt bestuurder die jongen met autisme (13) aanreed

De politie is op zoek naar een bestuurder die vorige week vrijdag een 13-jarige jongen heeft aangereden in Mechelen-Noord en vluchtmisdrijf pleegde.

Sven Van Haezendonck

Robbe heeft autisme, ADHD en een motorische beperking. Afgelopen week maakte hij voor het eerst alleen een tochtje met de fiets in de wijk Otterbeek, waar hij woont. Toen liep het mis. Een auto reed de tiener aan, maar reed gewoon door. Het slachtoffer liep bij het ongeval gelukkig enkel lichte verwondingen op.

Zijn mama Sandra De Neys betreurt het vluchtmisdrijf. Bij buurtbewoners stak ze ondertussen een briefje in de bus. Ze hoopt getuigen te vinden, maar voorlopig heeft nog niemand zich gemeld.

“Waarom rijd je door? Dat zijn dingen die gebeuren. Stop even en kijk even of alles goed gaat met het kind. Desnoods breng je het even naar huis”, vertelt de mama aan RTV Mechelen. “Zo’n ongevallen gebeuren. Mij kan dat ook overkomen. Maar doorrijden, dat snap ik niet. Dan bega je wel een heel grote fout vind ik”, zegt ze nog.

Woordvoerder Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek bevestigt dat er een onderzoek loopt naar de feiten. “De vaststellingen van het ongeval zijn gebeurd, maar we zoeken nog naar de tegenpartij die vluchtmisdrijf pleegde.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio