Quick Step Floors-aanwinst Elia Viviani wint openingsrit Tour du Poitou Charentes

Foto: AFP

Quick Step Floors-aanwinst Elia Viviani wint openingsrit Tour du Poitou Charentes

Print
SAINTES -

Elia Viviani heeft zijn killerinstinct teruggevonden. Na de zege zondag in de Cyclassics in Hamburg (WorldTour) graaide hij dinsdag ook de overwinning mee in de openingsrit in de Tour du Poitou Charentes (cat. 2.1). Hij haalde het na 199,5 kilometer van Bressuire naar Saintes in de sprint voor de Fransman Nacer Bouhanni en de Italiaan Danilo Napolitano.

Viviani is meteen ook de eerste leider. Dankzij de bonificaties heeft hij in de stand vier seconden voor op Bouhanni en zes op Napolitano.

Vijf renners tekenden present in de vroege vlucht: Igor Boev, Simone Velasco, Jérémy Leveau, Julen Amezqueta en onze landgenoot Kenneth Van Rooy van Sport Vlaanderen-Baloise. Maximaal reden ze vijf minuten bonus bij elkaar. In het peloton controleerden Cofidis en Sky voor hun sprinters en met Velasco en Boev werden op 24 kilometer de laatste twee vluchters gegrepen. Ondanks nog enkele late uitvallen met Lilian Calmejane, Laurent Pichon en Luca Wackermann en een valpartij op 7 kilometer van de finish, werd er gesprint om de zege.

Meer sportnieuws