Jasper De Buyst snelste in massasprint GP stad Zottegem-Decca

Jasper De Buyst (Lotto Soudal) heeft dinsdag de 82e editie van de GP stad Zottegem-Decca (cat 1.1) gewonnen. Na 195 kilometer was de 23-jarige Vlaams-Brabander de snelste in een massasprint. Joeri Stallaert en Kenny Dehaes kleurden de top drie volledig Belgisch.

Van bij de start kozen David Boucher, Joshua Huppertz en Rory Townsend voor de aanval. In het peloton was er opschudding toen op de kasseizone van de Lange Munte, na 13 kilometer koers, een vijfentwintigtal renners ten val kwamen. Onder de slachtoffers Bryan Coquard en Brian van Goethem. Bij de drie leiders, die een maximale voorsprong boekten van 5:55, moest Huppertz er even af na bandbreuk, maar hij kon zijn positie snel weer innemen.

Met nog drie ronden van 29,2 kilometer, waarin de beklimming van de Grotenbergestraat en de kasseizone van de Paddestraat was opgenomen, telde het peloton een achterstand van 2:55. Het tempo in de grote groep werd opgetrokken en nog voor het ingaan van de voorlaatste plaatselijke ronde werden de vroege vluchters gegrepen.

Er volgde een spervuur van aanvallen en in volle finale konden vijftien renners zich losrukken. Zij kregen na de laatste doortocht van de Paddestraat het gezelschap van zowat 60 renners. In de daaropvolgende groepssprint toonde Jasper De Buyst zich de sterkste van het pak. Op de erelijst volgt hij Tim Merlier op.

De Buyst zit dit seizoen aan drie overwinningen. Eerder won hij de Heistse Pijl (1.1) en een rit in de Ronde van Wallonië (2.BC).

Bekijk de volledige uitslag hier!

Met een fietslengte voorsprong heeft Jasper De Buyst (Lotto Soudal) dinsdag de 82e editie van de GP stad Zottegem-Decca op zijn naam geschreven. Het was de derde zege van het seizoen voor De Buyst.

"Het was op het einde nog heel spannend want er was een groepje weg met vijftien man. Wij hadden Tosh Van der Sande en Sean De Bie mee maar na de passage van de Paddestraat smolt alles toch weer samen. Gelukkig maar voor mij, zoals later is gebleken", reageerde De Buyst.

"Ik zat bij het aansnijden van de laatste bocht heel ver en moest dus veel plaatsen goedmaken wou ik meedingen naar de eindzege. Dat lukte me. Er viel plots een gat en ik kon daaruit naar voor komen. Dit geeft wel vertrouwen naar wat nog komt. Het is altijd fijn om er enkele te winnen op een jaar en drie is toch mooier dan twee. Een overwinning krikt mee het moraal op en ik heb nu nog meer dan een maand tijd om nog enkele goede prestaties neer te zetten. Wat erbij komt is best meegenomen. Ik reed onlangs nog het Europees kampioenschap, de BinckBank Tour en Hamburg. Zondag volgt Plouay. Mijn agenda puilt dus uit. Ik zal naar zowat 80 koersdagen gaan dit seizoen, maar ik heb drie knappe zeges achter mijn naam staan."

Meer sportnieuws