© BELGA

Twee jaar cel met uitstel voor man die met duizend xtc-pillen op E19 werd betrapt

Jimmy P. (30), een Seycheller die met duizend pillen xtc was betrapt op de E19, heeft in de rechtbank van Antwerpen twee jaar cel met uitstel gekregen en een boete van 8.000 euro, voor de helft met uitstel. Het openbaar ministerie had drie jaar effectief gevraagd, naast een boete van 8.000 euro.

De politie controleerde op 20 juni een verdachte Alfa Romeo op de E19 in Schoten. De bestuurder, Jimmy P. uit het Franse Calais, gedroeg zich zenuwachtig en werd rood. Hij keek ook geregeld naar een gele zak achter de passagierszetel. Daar zat een opgerolde Nederlandse krant in, waartussen duizend xtc-pillen verstopt zaten. De agenten vonden bij verdere controle ook een zak met cannabis. Jimmy P. beweerde niets van de xtc-pillen af te weten en zei dat de auto van een vriend was.

Het openbaar ministerie had drie jaar cel en een boete van 8.000 euro gevorderd, evenals een verbeurdverklaring van de auto. Zijn advocaat bepleitte in hoofdorde de vrijspraak en ondergeschikt een straf met uitstel.

De rechtbank veroordeelde de dertiger uiteindelijk tot twee jaar met uitstel. Hij kreeg ook een geldboete opgelegd van 8.000 euro, voor de helft met uitstel. De xtc-tabletten en de wagen werden verbeurd verklaard.Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio