Engelse vrouwen veroveren plek in halve finales EK hockey

Foto: Photo News

Engelse vrouwen veroveren plek in halve finales EK hockey

Print

De Engelse nationale vrouwenhockeyploeg (FIH-2) heeft zijn ticket voor de halve finale van het EK in Nederland beet. Engeland klopte dinsdag op de derde speeldag in groep B Schotland (FIH-17) met 2-0 (rust: 0-0), en eindigt zo ten minste op de tweede plaats in de poule. Hunter (35.) en Ansley (59.) scoorden.

Duitsland (FIH-7), dat na twee speeldagen het maximum van zes punten heeft, is ook al zeker van een plaats in de halve finales. Als de Duitse vrouwen hun laatste duel tegen Ierland (FIH-16) niet verliezen, winnen ze de poule.

In groep A, waar de derde speeldag later op de dag op de agenda staat, heeft Nederland (FIH-1) genoeg aan een punt tegen het bescheiden Tsjechië (FIH-24) om zich tot poulewinnaar te kronen.

Nederland treft dus naar alle waarschijnlijkheid in de halve finales de tweede van groep B, zo goed als zeker Engeland. In de andere halve finale ontmoet allicht Duitsland de tweede van groep A, België (FIH-14) of Spanje (FIH-10). Als de Red Panthers op zijn minst een punt pakken tegen de Spanjaarden, is de kwalificatie voor de halve finales een feit.

Meer sportnieuws