© BELGA

Axel Hervelle mist oefenduel tegen Spanje, maar geraakt fit voor EK basketbal

Belgian Lion Axel Hervelle, die zondag in de oefenpartij tegen Montenegro geblesseerd geraakte aan de hamstrings, kan begin september deelnemen aan het Europees Kampioenschap basket in Turkije. Dat heeft de Belgische basketbalbond (KBBB) dinsdag bekendgemaakt. Hervelle zal wel de vriendschappelijke partij van woensdag tegen Spanje aan zich voorbij laten gaan.

“Onderzoek van specialist Geert Declercq heeft aan het licht gebracht dat de hamstringblessure van Hervelle niet al te ernstig is”, luidt het in een communiqué van de KBBB. “Onze Belgian Lion mist woensdag de oefenmatch tegen Spanje, maar zal aan het einde van de week de trainingen hervatten. Hervelle kan dus deelnemen aan het EK.”

Dat Hervelle fit geraakt voor het EK is goed nieuws voor bondscoach Eddy Casteels, die eerder al Matt Lojeski (achillespees) en Retin Obasohan (knie) zag afhaken.

Woensdag oefenen de Belgen in Vorst Nationaal dus tegen Europees kampioen Spanje. Daarna stappen de Lions op het vliegtuig richting Turkije voor het EK. België neemt het in groep D op tegen Groot-Brittannië (01/09), Letland (02/09), Rusland (04/09), Turkije (05/09) en Servië (07/09).

Meer sportnieuws