Quick Step Floors heeft nieuwe schakel voor sprinttrein beet

Foto: Photo News

Quick Step Floors heeft nieuwe schakel voor sprinttrein beet

Print

De Deense wielrenner Michael Morkov heeft een contract getekend bij Quick Step Floors. De intussen 32-jarige Deen komt over van Katusha-Alpecin. “Ik denk dat ik me de laatste jaren heb bewezen als één van de beste lead-outs in het peloton”, reageerde Morkov op zijn transfer. Hij tekent voor twee seizoenen bij het team van Patrick Lefevere.

De 32-jarige Morkov is momenteel in de Vuelta aan de slag, waar hij in 2013 een etappe kon winnen. Op de weg veroverde hij één keer de Deense nationale titel, op de baan was er in 2009 een wereldtitel in de ploegkoers aan de zijde van Alex Rasmussen. Een jaar eerder won hij olympisch zilver in de ploegenachtervolging (in 2008 in Peking).

“We volgen Michael al enkele jaren, hij heeft zich al meermaals bewezen in het peloton. Hij is een ervaren en hardwerkende renner die zich altijd 110% geeft voor het team. Ik ben er zeker van dat zijn toevoeging aan de ploeg een win-win situatie is voor iedereen”, aldus Quick Step Floors CEO Patrick Lefevere.

“Toen Patrick me een voorstel deed om de volgende twee seizoenen voor Quick Step te rijden, moest ik niet lang nadenken. Ik was altijd al geïnteresseerd in deze ploeg, Patrick en de hele crew lijken altijd het allerbeste in de renner naar boven te halen. Ook renners van mijn leeftijd, dus ik ben er zeker van dat ik de juiste keuze heb gemaakt”, aldus Michael Morkov.

“Ik kijk vol verwachting uit naar wedstrijden met dit team. Ik kan sprinters als Fernando Gaviria en Elia Viviani veel bijbrengen, want de laatste jaren heb ik mezelf bewezen als één van de beste lead-outs in het peloton. Het is ook een droom van mij om deel uit te maken van het team voor de klassiekers.”

Meer sportnieuws