Ontdek de Kempen in deze wandelingen

Foto: GVA

Ontdek de Kempen in deze wandelingen

Print
De Kempen zijn één grote brok natuur, van riviertjes, vennen, bossen en landduinen. Die vallen ten volle te ontdekken tijdens onder meer deze wandeltochten.

1. Spannende wandeling

Wat: In het licht van het programma Westerlo Opgeruimde Gemeente trekt de groep dinsdag op een spannende wandeling door deelgemeente Voortkapel.

Praktisch: dinsdag 22 augustus om 18.30u aan TC Voortkapel, Kloosterstraat in Voortkapel-Westerlo

Prijs: gratis

 

2. Walenmanwandeling

Wat: Wandelclub Sporton vzw heet de wandelaars welkom op de vijfde Walenmanwandeling, genoemd naar het standbeeld op het kerkplein van Veerle-Heide ter nagedachtenis van alle Kempenaars die eind achttiende eeuw hier werden geronseld om in Wallonië voor een drietal maanden als seizoensarbeider op de velden te gaan werken. De afstanden die men kan wandelen zijn 5, 7, 8, 10A, 10B en 13 kilometer. 

Praktisch: zaterdag 26 augustus, starten tussen 7u en 15u aan Buurthuis Veerle-Heide, Zandstraat in Veerle-Heide (Laakdal)

Prijs: 1,10 euro

 

3. Zondagswandeling

Wat: Een heerlijke vakantiewandeling? Doen! Natuurliefhebbers krijgen elke zondag de kans om met een gids het prachtige natuurgebied Landschap De Liereman te verkennen. Nagenieten kan in het gezellige cafetaria of op het buitenterras. En ken je het Bos van Bo al? Geweldig voor de kinderen... 

Praktisch: zondag 26 augustus om 13.30u aan bezoekerscentrum Landschap De Liereman, Schuurhovenberg 48 in Oud-Turnhout

Prijs: gratis

 

4. Heidewandeling

Wat: Het militair domein tussen Herentals en Grobbendonk heeft een oppervlakte van 230ha. Voor het beheer van de heide wordt een schaapskudde van 300 schapen ingezet. Met de heide in bloei gidst Eddy Vercammen ons door het gebied.

Praktisch: zondag 26 augustus om 13u aan het militair domein Den Troon via de ingang op Lenteheide/Vogelzang in Herentals

Prijs: gratis

Tips om te Doen!